Stomatologia pe intelestul tuturor

De cate ori nu ati fost la medicul stomatolog si, cu toate ca vi s-a explicat diagnosticul pe care il aveti si tratamentul care vi se va efectuat, nu ati inteles nimic? In siteul dentistul.info vom incerca sa explicam termeni stomatologici, afectiuni dentare, tratamente si noutati stomatologice.

Notiunea de tratament dentar actual reuneste precizia stiintei cu maiestria artistului. In fiecare ramura dentara stiinta a patruns destul de puternic si a ridicat foarte mult sansa fiecarui dinte de a fi salvat.

In endodontie aparitia apexlocatorului (aparat care ne arata unde se termina canalul care gazduieste pulpa), a sistemului de diga (izoleaza dintele perfect), folosirea substantelor pentru dezinfectarea canalelor si obturarea lor ajuta la salvarea multor dinti care inainte erau considerati irecuperabili.

In protetica s-au descoperit tot mai multe materiale care pot fi utilizate si care conduc spre un tratament dentar foarte estetic, dar si rezistent in timp. Folosirea calculatorului, sistemele CAD-CAM duc la rezultate de exceptie in estetica dentara .
O noua descoperire facuta de cercetatori este folosirea celulelor stem recoltate din dinti atat temporari cat si definitivi (extrasi din diferite scopuri -ortodontic, molari de minte) pentru diverse afectiuni generale.
Implantologia in sine este o ramura noua care ofera o speranta pacientilor care si-au pierdut dintii pentru o masticatie, fonatie (vorbire), estetica normala.

Fiecare interventie realizata in parodontologie poate prelungi viata unor dinti care in trecut erau de mult pierduti, pacientii beneficiind de un tratament dentar de actualitate. Tot aici intalnim si plastii gingivale care imbunatatesc mult estetica.

Cu toate ca fiecare tratament dentar beneficiaza astazi de ajutorul stiintei, fara atingerea unui dentist pasionat nu se poate contura un rezultat de care poate beneficia fiecare pacient.

Igiena orala precara este cea care aduce numai probleme pentru cavitatea orala, de la carii si pana la pierderea dintilor. Totusi, traim intr-o lume moderna, plina de tehnologie iar igiena orala corecta efectuata acasa a devenit o joaca datorita aparitiei periutelor electrice de dinti. Acestea ajuta pacientul sa efecteze un periaj corect, cum cel manual nu il face niciodata indiferent de tehnica. Iar daca nu stii ce periuta electrica sa alegi, dentistul.info are o sectiune cu pareri si recomandari pentru produsele de igiena orala.