Cel mai scump ceai din lume

Cel mai scump ceai din lume, ai sa razi, are ca ingrasamant excremente de panda. Delicios, nu? An Yanshi este cel care crede ca a descoperit ingredientul cheie care produce cel mai scump ceai: materia fecala a ursilor panda, drept dovada, a cumparat 11 tone de excremente pe care le foloseste ca fertilizator la plantatia sa de ceai din muntii Sichuan.

An Yanshi a declarat ca prima sa recolta de frunze de ceai din primavara, va fi cea mai scumpa din lume, pretul stabilit pentru 500 de grame fiind de 220.00 yuani (27.500 de euro).

Expertii din China considera prima recolta din primavara a unei plantatii de ceai drept cea mai buna, iar cele ulterioare sunt considerate a fi inferioare.

Arhitectul acestei plantatii extravagante de ceai este atat de prins de ideea sa, incat s-a prezentat la interviuri intr-un costum de panda si, desi a fost ridiculizat pentru convingerile sale, nu are nici cea mai mica indoiala ca Panda Tea, compania sa, va fi un succes.

Pe langa succesul ceaiului verde cultivat pe plantatia „imbogatita” cu excremente de panda, An Yanshi doreste sa lanseze o campanie prin care sa convinga lumea sa renunte la ingrasmintele chimice si sa se reorienteze catre resturile animale.

Lista celor 10 tari in care NU ti-ai dori sa traiesti

Vrei sa te multi in alta tara? Atunci trebuie sa iei in considerare studiul realizat de OECD. Daca vrei sa ai o viata mai buna, nu te muta in Turcia, potrivit rezultatelor ultimului studiu condus de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), care stabileste statele cu cel mai scazut standard de viata.

La realizarea clasamentului preluat de Business Insider, expertii Organizatiei au tinut cont de 11 criterii care afecteaza nivel de trai al cetatenilor, printre care se numara nivelul veniturilor, oportunitati educationale, de obtinere a unei locuinte, de siguranta, nivelul sistemului de sanatate s.a.

Venitul, satisfactia vizavi de viata si echilibrul dintre viata profesionala si cea personala au fost notate de la 0 la 10 de catre cetateni, tinand cont de criteriile de mai sus. Respondentii au decis ca locul „fruntas” in clasament este ocupat de Turcia, potrivit mediei realizate de expertii OECD.

Clasamentul integral este urmatorul:
1. Turcia
2. Mexic
3. Chile
4. Brazilia
5. Federatia Rusa
6. Estonia
7. Ungaria
8. Portugalia
9. Grecia
10. Polonia

9 lucruri interesante despre McDonald’s

McDonald’s este cel mai mare lant de restaurante de tipul fast-food, avand pana in prezent circa 30000 de restaurante in intreaga lume. Mai jos, puteti citi 10 lucruri despre acest restaurant, care cu siguranta te vor uimi:

1. McDonald’s serveste zilnic 1% din populatia lumii.

2. McDonald’s vinde peste 75 de hamburgeri pe secunda.

3. Veniturile de 24 de miliarde de dolari au ajutat-o sa devina cea de-a 90-a economie a lumii.

4. Veniturile de 32 de miliarde de dolari de pe urma magazinelor in regim de franciza, fac din McDonald’s cea de-a 68 economie a lumii, inaintea Ecuadorului.

5. McDonald’s angajeaza 1 milion de oameni in SUA, in fiecare an.

6. Potrivit estimarilor companiei, un muncitor american din opt a fost angajat la McDonald’s.

7. Este cel mai mare distribuitor de jucarii.

8. Arcurile care simbolizeaza McDonald’s sunt recunoscute de 88% dintre americani, spre deosebire de doar 54% care recunosc crucea crestina.

9. Regina Marii Britanii detine un magazin McDonald’s langa Buckingham Palace, ca parte a vastului sau portofoliu imobiliar.

Te poate ajuta un blog in cariera?

Blogurile au fost vazute ca situri web personale, si nicidecum oficiale sau considerate puncte de referinta.

Asa a fost cand au inceput sa apara bloguri – de vreo 10 ani.

Acum lucrurile s-au schimbat la 180 de grade, odată ce persoane publice, vedete dar şi oameni simpli deopotrivă, au început să scrie pe bloguri.

Unele sunt acum surse de ştiri în primetime, şi au milioane de cititori lunar.

Dacă te poate ajuta un blog în carieră? – răspunsul evident e DA.

Chiar dacă nu eşti jurnalist, un blog poate fi acum un punct de referinţă pentru angajatori, care mai nou apelează chiar la tehnici de social engineering pentru a stabili nivelul de experienţă, temperamentul şi anturajul unui candidat.

Mai ales dacă urmăreşti o slujbă în domeniul IT, avocatură, vrei să devii om politic sau solist vocal – ar trebui să ai unul.

Fiind disponibil online este indexat de motoarele de căutare, şi poate atrage posibili clienţi şi angajatori iar dacă eşti artist îţi poţi construi un fanbase cu ajutorul blogului.