Alexandre Dumas2 Alexandre Dumas  Cei trei muschetariRecent am recitit cartea ‘Cei trei muschetari’ de Alexandre Dumas. Trebuie sa recunosc ca este una dintre cele mai bune romane pe care le-am citit pana in prezent. Este un roman plin de eroism, actiune, fanfaronada si umor. Pe scurt, Alexandre Dumas prezinta in acest roman, aventurile unui tanar pe nume D’Artagnan care merge la Paris pentru a devenit unul dintre muschetarii regelui. In jurul lui si a altor trei muschetari (Athos, Porthos si Aramis) se va petrece intreaga actiune.

Povestea romanului in cateva randuri: “În vremea lui Ludovic al-XIII-lea, mai precis în 1626, un tânăr gascon din Tarbes, urmând povața părintească, pornește spre Paris pentru a intra în slujba regelui devenind muschetar. Toată averea lui d’Artagnan stătea în cincisprezece scuzi, un prăpădit de căluț galben și o scrisoare prin care tatăl său îl recomanda căpitanului muschetarilor, domnului de Tréville, pe care îl cunoscuse odinioară. Drumul, date fiind înfățișarea căluțului și firea aprigă, trufașă a stăpânului, nu e lipsit de peripeții (printre altele pierde chiar prețioasa scrisoare). La Paris, d’Artagnan câștigă bunăvoința domnului de Tréville, dar nu și uniforma de muschetar: trebuie mai întâi să-și facă ucenicia. Oricum, sosirea în marele oraș nu curmă șirul boroboațelor pentru care tânărul gascon, nedeprins cu obiceiurile pariziene, pare făcut. Încă de la prima zi se vede provocat la duel – pe rând – de trei vestiți muschetari: nedespărțiții Athos, Porthos și Aramis. La vremea aceea cardinalul Richelieu interzise duelurile, ceea ce însă nu le făcea mai rare, ci poate mai discrete. Prin primejdioasa confruntare se dovedește începutul unei trainice prietenii: surprinși de gărzile cardinalului (cu care muschetarii, gărzile regelui, se aflau în permanentă dușmănie), cei patru se unesc și își înfruntă curajos adversarii. Faptul că trei muschetari, dintre care unul deja grav rănit, însoțiți de un tânăr neexperimentat, „un copil”, au reușit să îi înfrângă pe cinci dintre cei mai de seamă soldați ai cardinalului, ajunse până la urechile încântate ale regelui. Pentru d’Artagnan acesta este începutul unei faime de invidiat.” Citeste restul AICI.

Alexandre Dumas Cei trei muschetari2 Alexandre Dumas  Cei trei muschetari

Asa ca cine nu a citit acest roman pana acum, sa o faca… pentru ca merita, iar daca nu esti un fan al cititului, recomand filmul “The Three Musketeers” (1993) in regia lui Stephen Herek.

Daca ai citit acest roman sau ai vazut filmul, ce parere ai? Este un roman de top sau nu?

Utilizatorii au mai cautat:

 • cei trei muschetari rezumat
 • rezumat cei trei muschetari
 • cei trei muschetari rezumat pe scurt
 • alexandre dumas cei trei muschetari rezumat
 • cei trei muschetari rezumat scurt
 • rezumat cei trei muschetari pe scurt
 • alexandru dumas cei trei muschetari rezumat pe scurt
 • cei 3 muschetari rezumat
 • cei trei muschetari de alexandre dumas rezumat
 • cei trei muschetari alexandre dumas rezumat scurt